Dom > Novice > Vsebine

Previdnostni ukrepi za uporabo dušikovih generatorjev v proizvodnji kablov

Mar 13, 2021

V kabelski industriji je uporaba dušika zelo pogosta. Bakerna žica na primer zahteva nagnetenje in predhod med postopkom risbe. V tem procesu je potrebno dušik zaščititi površino bakrene žice za preprečevanje oksidacije.

 

PSA dušikov generator je zanesljiv dušikov generator. Uporablja neiscrpni zrak kot surovino, ogljikovo molekularno sito kot adsorbent, princip adsorpcije tlaka in selektivnost ogljikovega molekularnega sita do kisika in dušika. Adsorpcija ločuje dušik in kisik. V primerjavi s tradicionalno metodo proizvodnje dušika ima značilnosti preprostega procesnega toka, visoke stopnje avtomatizacije, hitre proizvodnje plina (15-30 minut), nizke porabe energije, zaznavanja čistosti dušika na spletu, priročnega delovanja in vzdrževanja, nižjih stroškov delovanja in močne prilagodljivosti naprav. Psa dušikov generator je enkratna naložba za trajno uporabo plina, zagon z enim gumbom in brez nadzora delovanja, kar lahko prihrani delo in stroške.

 

Glede na izkušnje je treba med uporabo generatorja dušika nameniti naslednje vidike:

 

1) Izbira modela, to je delovna zmogljivost sistema za proizvodnjo dušika, bi morala ustrezati dejanskemu povpraševanju.

 

2) Za izolirane tandemske kable je zaščitni del bakrene žice v zasukanem delu, zato je treba vgraditi dušikove vtičnice pri prižiganju in hlajenju delov opreme. Velikost izhoda je kritična do pretoka in tlaka dušika.

 

3) Vsebnost kisika je treba redno preverjati, da se prepreči vstop kisika v hladilni del.

 

4) Sistem za filtriranje dušika mora redno praznjeti nečistoče. Pretvornik ventila in ventil za razstrelitev znotraj sistema za proizvodnjo dušika je treba redno čistiti.

 

5) Solenoidni ventil in drugi ventili znotraj sistema za proizvodnjo dušika je treba redno preverjati, saj bo pogost zagon in zapiranje generatorja dušika vplivalo na življenjsko dobo ventila, ko bo ventil poškodovan, ne bo mogel proizvajati kvalificiranega dušika, kar bo imelo tudi velik vpliv na kakovost izdelka. Vplivi.

 

6) Opremljen je lahko z alarmom za pritisk, ko je tlak manjši od nastavljene vrednosti, bo sistem sprožil alarm.