Dom > Novice > Vsebine

Prednosti dušikovih generatorjev, ki se uporabljajo v živilski industriji

Jan 09, 2021

Generator dušika za konzerviranje hrane je generator dušika visoke čistosti, posebej zasnovan za industrijo pakiranja in konzerviranja živil, ki temelji na naprednem principu adsorpcije nihanja PSA in uporablja ogljikovo molekularno sito za ločevanje dušika in kisika iz stisnjenega zraka. Zagotavlja suh, neprekinjen in čist dušik za pakiranje živil, mešanje pijač, skladiščenje sadja in zelenjave, zaplinjevanje žit, pihanje dušika iz hrane itd. Ima hitro hitrost proizvodnje dušika, visoko čistost, kompaktno strukturo, priročno gibanje, nizke naložbe, enostavno vzdrževanje , samodejni nadzor z mikroračunalnikom, varčevanje z energijo in druge funkcije.


Poseben generator dušika za živilsko industrijo je primeren za skladiščenje zrnatih zelenih, embalažo za polnjenje dušika s hrano Penghua, konzerviranje zelenjave, tesnjenje vina (konzerviranje) in konzerviranje itd.

food industry

Narava dušika:

1. Ker so kemične lastnosti dušika stabilne, lahko deluje kot konzervans; drugič, lahko prepreči, da bi se krhka hrana (kot je krompirjev čips) zlomila med prevozom


2. Dušikov plin je sterilni, brez prahu in brez vonja ter ustreza zahtevam dušika, ki jih zahteva industrija skladiščenja in konzerviranja živil.


Vloga polnjenja dušika v embalaži živil:

1. Protikorozijska zaščita in vzdrževanje svežesti: Do poslabšanja živil pride predvsem zaradi reakcije oksidacije pod delovanjem O2 in spodbuja razmnoževanje mikroorganizmov in bakterij, ki povzročajo poslabšanje hrane. Kot nekakšen zadušljiv inertni plin lahko N2 zaduši in zavira razmnoževanje bakterij v hrani. Namen uporabe N2 je odstraniti O2 in upočasniti oksidacijo in dihanje hrane. Topnost N2 v vodi in olju je zelo majhna, majhna pa je tudi adsorpcija N2 s hrano. Zato je dušik boljši plin za konzerviranje in konzerviranje hrane.


2. Zaščitite obliko hrane: Embalaža, napolnjena z dušikom, ima lahko tudi pomembno vlogo pri zaščiti oblike hrane v notranjosti: preprečite, da bi hrustljava in krhka hrana zdrobila; izogibajte se neravnovesju tlaka med notranjimi in zunanjimi pritiski in pritiskom, da spakirano pakirano živilo povežete. tudi hrana z nepravilnimi oblikami lahko ohrani lepoto površine embalaže in zmanjša poslabšanje živil zaradi poškodb embalažnega materiala zaradi površinskih gub.


3. Plin za proizvodnjo piva, vina in sadnega soka: Po fermentaciji se dušik s čistočo 98% ali več uporablja kot proizvodni plin za filtracijo, transport, sake protitlak, konzerviranje in druge procese. Z dušikovimi izpuhi se lahko učinkovito izognemo Škoda kisika lahko izboljša stabilnost okusa piva in vina ter se izogne ​​številnim težavam, kot so&"staranje okusa GG"; in&"usedlina GG".


Načelo delovanja stroja za polnjenje dušika s hrano:

Generator dušika z adsorpcijskim tlačnim nihanjem (generator dušika, generator dušika) uporablja stisnjen zrak kot surovino in uporablja visokozmogljivo molekularno sito iz ogljika za selektivno adsorpcijo kisika in dušika za neposredno proizvodnjo dušika.


Prečiščeni stisnjeni zrak se adsorbira pod tlakom in desorbira pod znižanim tlakom pod vplivom nihajne adsorpcije. Zaradi kinetičnega učinka je hitrost difuzije molekul kisika z manjšim kinetičnim premerom v mikroporah ogljikovega molekularnega sita veliko večja kot pri molekulah dušika. Preden adsorpcija doseže ravnotežje, se dušik obogati v plinski fazi in nastane dušik v produktu. Nato se z dekompresijo na normalni tlak adsorbirani dušik in druge nečistoče komponente desorbirajo, da se doseže regeneracija ogljikovega molekularnega sita.


Generatorji dušika za adsorpcijo z nihajnim tlakom (generatorji dušika, generatorji dušika) običajno uporabljajo dva vzporedna adsorberja, odpirajo in zapirajo pnevmatski ventil s programskim krmilnikom PLC, izmenično vodijo postopke regeneracije tlaka in regeneracije dekompresije ter neprekinjeno dobavljajo surovine Zrak, neprekinjena proizvodnja dušik.


Sistemske funkcije

● Priročen zagon, hitra proizvodnja dušika, stabilen dušik in neprekinjeno pridobivanje plina.

● Nadzor mikroračunalnika, majhen odtis, majhen hrup, popolnoma samodejno delovanje, priročno gibanje itd.

● Nazivni pretok in čistost plina izdelka se samodejno prilagodita.

● Čistoča dušika, spletno zaznavanje in analiza pretoka, nekvalificirani zvočni in svetlobni alarm.

● Varno delovanje, brez nadzora, priključen daljinski upravljalnik.